lördag 10 maj 2008

Riktig Barbeque

Även om begreppet barbeque ibland används till vilken typ av grillning som helst så vågar jag ändå påstå att man inte kan tala om barbeque utan att matlagningen doftar hickoryrök. Det finns några olika tekniker för att uppnå denna effekt. Det sanna sättet är att använda fuktiga hickoryspån i glöden och grilla - eller snarare röka -under lock. Detta görs enkelt med indirekt grillning i en bra klotgrill. Under grillningen penslas köttet med en barbequesås. I Texas kan man serveras "brisket" vilket är högrev grillad på detta sätt under mycket lång tid.

Ett annat sätt är att förbereda köttet genom att koka det i vatten smaksatt med rökessens. Då får man både smaken och mörheten. Sedan grilljeras det kokta köttet med den direkta metoden och penslas med en barbequesås. Denna metod beskriver jag i receptet "Barbeque Ribs".

Det enklaste sättet - och det "osanna" - är dock att slänga på köttet som det är och grilla det direkt över glöden och penlsa det med en rökig barbequesås.

Inga kommentarer: