tisdag 4 december 2007

Bluberry Corn Muffins

I går kväll provade jag att imitera ett saffransbröd från bageriet vid Sundbybergstorg (dom har en snurrad variant i muffinsform) och idag fick låg en amerikansk fikabrödsbok framme så jag var tvungen att prova att göra amerikanskt stora muffins. Jag råkade ha både polentagryn och frysta blåbär hemma så det blev detta recept ur boken (ICA bokförlag 1999, Jane's Coffee Shop Västerås:ICA bokförlag AB).

3 dl vetemjöl
1 1/2 dl polenta majsmjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
100 g smält smör
1 1/2 dl filmjölk
3 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 225. Blanda ihop torrvarorna en stor skål.
Vispa ägg, filmjölk och smält smör i en separat skål.
Strö lite mjöl över blåbären och rör runt.

Häll i äggblandningen i mjölblandningen och rör grovt ihop (det behöver inte vara en jämn fin smet...). Vänd försiktigt ned blåbären.

Lägg ned smet i muffinspanna, nästan upp till kanten. Grädda i mitten i ca 20 min. Känn med provsticka om de är klara.


Jag lät mina gå i 4 minuter till. Mina blev inte lika fina och höga som i boken. Måste studera och experimentera vidare med amerikanska muffins.....

Men dom smakar utmärkt. Syrliga blåbär och en kornighet från polentan. Skall ätas till en chailatte ikväll.
/M

Inga kommentarer: