3 dl vetemjöl
1 1/2 dl polenta majsmjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
100 g smält smör
1 1/2 dl filmjölk
3 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 225. Blanda ihop torrvarorna en stor skål.
Vispa ägg, filmjölk och smält smör i en separat skål.
Strö lite mjöl över blåbären och rör runt.
Häll i äggblandningen i mjölblandningen och rör grovt ihop (det behöver inte vara en jämn fin smet...). Vänd försiktigt ned blåbären.
Jag lät mina gå i 4 minuter till. Mina blev inte lika fina och höga som i boken. Måste studera och experimentera vidare med amerikanska muffins.....
Men dom smakar utmärkt. Syrliga blåbär och en kornighet från polentan. Skall ätas till en chailatte ikväll.
/M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar