Det här är ett måste för barbeque-grillning. Används för att pensla köttet under grillningen (man skall "gulla" med köttet) och efteråt, såsom vid grillning av Baby Back Ribs. Kan även användas som kall sås t ex i en Hickory Beef Sandwich.
Man kan köpa färdig på flaska, till exempel någon av Texas Longhorn-restaurangerna i Stockholm, eller göra avancerat långkok med tiotals ingredienser. Eller så kan man röra ihop sin egen med fyra ingredienser på fyra minuter.
En stor flaska Heinz chili sauce (600 g)
3 msk Liquid Smoke (finns t ex i de flesta ICA-butiker nu för tiden)
2 msk Worcestershire sauce
2 msk japansk soya
Blanda ihop ingredienserna. Häll tillbaks i chili sauce-flaskan.
Andelarna kan balanseras om för att få till en optimal smak. Eventuellt kan den sötas något med t ex flytande honung men jag tycker inte det behövs.
lördag 10 maj 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar