tisdag 4 december 2007

Korv Stroganoff

Idag blev det ett säkert kort i form av Korv Stroganoff.
Sånt här gör jag i den största kastrull jag har på stora plattan på spisen.

1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk Dijonsenap
2 dl vispgrädde
lite salt
1 falukorvsring

Sätt på ris eller vad som önskas.

Skiva löken tunt och fräs den mjuk i lite smör. Ta i tomatpurén och låt det fräsa någon minut till. Pudra över vetemjölet och rör ihop. Slå på hälften av mjölken, rör och låt det puttra upp. Späd med mer mjölk efterhand som det tjocknar.

Skär under tiden stavar av korven. Fräs den lätt i en stekpanna och lägg över i kastrullen. Låt alltihopa puttra lätt i 10 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar, tomatpuré och senap om det behövs.

Klart. Jag kokade späda hela morötter i saltat vatten med en klick smör.

/M

Inga kommentarer: