torsdag 6 december 2007

Jobba-hemma-lunch

När man har tillfälle att arbeta hemma sker två saker: man får mer arbet gjort och man kan ordna den lunch man själv vill ha.
I går köpte jag benfri kotlett i bit och idag kombinerade jag det med dom plommontomater jag hade hemma till följande.

Skär tunna skivor av kotletten. Lägg den på ett fat med lite olivolja.

Sätt ugnen på grill. Skär varje plommontomat i 8 klyftor och lägg i en ugnsform. Lägg på lite hackad vitlök, hackad färsk rosmarin, (lite hackad färsk chili), flingsalt och olivolja. Ställ in i ugnen. Låt det stå inne tills tomaterna börjar få lite färg utan att bli för mjuka.

Grilla kotletterna hastigt i en het grillpanna. Salta och peppra under tiden. Så fort vätska börjar tränga upp ur dom, lägg upp på ett fat och pressa juicen ur 1/4 lime över kotletterna. Lime är en fantastisk krydda! Servera med tomaterna.

Jag skvätte även lite balsamico över tomaterna för att balansera syran och saltet. Perfekt.

/M

Inga kommentarer: