Det heter egentligen bistecca alla fiorentina och det görs på t-benstek och det har inte alls en massa tillbehör men första gången jag hörde talas om rätten var i ett matprogram från italiens landsbyggd och då gjorde man visst så här. Sen har jag lagt till en massa tillbehör som hustrun tycker om.
Helgrilla saltat och pepprad biff till en innertemperatur av 55 grader. Låt vila på en skärbräda några minuter. Skiva upp i rätt grova skivor och lägg på en bädd av ruccola. Strö över flingsalt och grovstött svartpeppar, ringla över en god olivolja och strö över lite hyvlad parmesan.
Serveras gärna med en Valpollicella, t ex Musella.
Övriga tillbehör:
Strö över rostade pinjenötter, och/eller
Tillsätt grillad grön sparris, och/eller
droppa lite pesto över.
lördag 31 maj 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar