Barbequegrillade revbenspjäll, helst gjorda på kamben, är döttrarnas absoluta favorit. Det här "snabba*" tillagningssättet lärde jag mig av en kille i Orlando för en massa år sedan. Han hade apelsinträd i sin trädgård.....
Lägg ned lagom stora "slabs"** med kamben/revben i din stora saftkokarkastrull. Fyll upp med vatten så att det drygt täcker. Häll i salt, vitpeppar och några matskedar Liquid Smoke.
Koka upp och låt puttra i en timme. Skumma av efter hand. Ta upp och låt rinna av.
Därefter kan man pensla sina sina slabs med barbequesås och grilla dom över direkt värme tills dom får en mörk och snygg yta. Pensla med grillsåsen ofta och även när du har grillat färdigt.
Servera.
Döttrarna gillar varma, halva majskolvar i smält saltat smör.
*Fuskiga
** Ett "full slab" är en hel sida revben. Dela kambenen i så stora stycken att de går ner i kastrullen.
lördag 31 maj 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar