Dag 1
1 kg färsk sillfilé
1 dl ättika (Perstorp 24 %)
7 dl vatten
1/2 dl salt
Blanda till lagen (ättika, salt och vatten)
Dra skinnet av sillfiléerna. Varje filé blir då två mindre filéer. Lägg dessa i lagen och låt stå ett dygn på sval plats.
Dag 2
4 dl socker
2 gula lökar, hackade
2 röda lökar, hackade
1 msk citronpeppar
3 msk krossad kryddpeppar
2 msk krossad vitpeppar
2 smulade lagerblad
l stor knippa hackad dill
Ta upp filéerna och låt dem rinna av.
Blanda samman den hackade löken, kryddorna och dillen. Häll till sist ner sockret och rör snabbt om blandningen.
Varva nu sillen och blandningen i en hög glasburk. Börja och luta med ett lager av blandningen.
Det blir en mycket vacker inläggning, därav glasburken.
Ingen vätska skall tillsättas blandningen. Den kommer att vattna av sig och efter några dygn ligger sillfiléerna i en lag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar